Vaccination mot svininfluensan

Igår var det dags att gå och vaccinera sig mot svininfluensan eller nya influensan A(H1N1). Resultatet var en hel del biverkningar, feber och ont i armen, hela kroppen, lite huvudvärk och för lite nattsömn. Frågan är hur det skulle ha varit om man fick en släng av svininfluensan, då hade man säker varit helt utslagen i flera dagar (minst). Så om du skall vaccinera dig, planera i god tid och vik en hel ledig dag från jobbet det kommer du garanterat att behöva!

Saxad från SLL om biverkningar

De vanligaste biverkningarna är ömhet, rodnad och svullnad där man fått sprutan. En del får också feber, svullna lymfkörtlar och lätta influensasymtom. Det är kroppens naturliga reaktion på vaccinet.
Mer ovanliga biverkningar är allergiska reaktioner som utslag, klåda och svullnad i munnen.
De flesta vacciner kan i sällsynta fall påverka nervsystemet genom att antikroppar som bildas också angriper kroppens egen nervvävnad. Det kan leda till tillfällig förlamning, som i de allra flesta fall går tillbaka med eller utan behandling. Sådana förlamningar kan också utlösas av olika infektioner, till exempel influensa.

Om biverkningarna
http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Influensa/Vaccination/Om-vaccinet/

Advertisements

2 thoughts on “Vaccination mot svininfluensan

 1. Biverkningar varierar tydligen en hel del mellan olika personer. Blev själv vaccinerad senaste veckoslutet. Har inte märkt något särskilt efter det. En ömhet i armen under några dagar, kanske inte så märkligt. Och möjligen någon antydan till lätt snuva under ett par dagar.
  En bekant blev däremot liggande i 40 graders feber i några dagar …

  • Ja, du har helt rätt. En fick ordentligt feber och när använde febernedsättande tablett (Alvedon), fick stor värme utveckling i kroppen, sedan var det dags att svettas. Hörde även en annan om blev halvfrusen (råsig på skånska?)

   Men antagligen det är inget jämfört med om man fick svininfluensan. Så det är bara att bita ihop

   Ha det

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s