Mobiltbredband, Mobil Internet och mobilitet

 

Mobilt Internet var ett begrepp som dök upp ungefär mitten på 90-talet. En något så där förenklad definition var att man använder mobilen för att komma åt tjänsterna på Internet.

Mobilt breddband
är däremot en bättre benämning på vad vi ser att levereras idag, bortsett i från dagens “låga” hastighet och kapacitet.

Förra veckan deltog jag på IDG:s Mobility World möte och fick till min förvåning höra att en av de större svenska mobiltbredbands företag  inte ens ville höra ordet “mobilt breddband” och ville ersätta det med “mobile Internet”. Frågan är om vad denna affärsansvarig menade egentligen? Det är klart att privata användare använder mobila utrustning för att primärt använda Internet och därmed mobilt Internet. MEN är det inte så att de flesta företagsanvändare använder mobilt bredband för att komma åt tjänster på sina företag genom tex VPN dvs ett privatnätverk. Så frågan är om företaget i frågan kommer att sluta leverera tjänster till företag eller affärsutvecklaren/ansvarige var inte riktig medveten om vad skillnaderna är, eller det var ett medvetet ställningstagande att företaget i frågan inte kommer att satsa på 4G med högre bandbredd och kapacitet.

Oavsett om det är fokus på Internet eller på privata nät då känns det som bandbredden, kapacitet, tillförlitligheten, priset kommer att vara avgörande.  

Mvh
M Mahloujian
3G-Consult.com
———————————————-
Detta är en kopia av min tidigare inlägg på IDG
http://blogg.idg.se/mobilt

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s